T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / BATTALGAZİ - Orduzu Elmasuyu İlkokulu

10 KASIM ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 85. YIL DÖNÜMÜ ANMA PROGRAMINI DÜZENLEDİK

BUGÜN 10 KASIM

Cumhuriyetimizin kurucusu, bizlere özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı sağlayan; yurt ve millet bütünlüğünü koruyan ulu önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. ölüm yıldönümünde ona olan sevgi, saygı ve şükran duygularımızı dile getireceğmiz gündür.

Atatürk, Türk toplumunu çöküntüye sürükleyen tarihsel ve sosyal şartların son döneminde yetişmiş o yüzden yıkılış nedenlerini apaçık görmüştür. Kurtuluş çarelerini kesin biçimde ortaya koymuş ve sonrasında kurtuluşu gerçekleştirmiş BİR VATAN EVLADIDIR.

Atatürk, kurtuluştan sonra çağdaş uygarlığı hedef göstermiş İLK ADAMDIR. Uygarlık, her şeyden önce anlayış üzerine kurulmuş bir dünya görüşüdür. Atatürk, Türk milletinin bu yeni dünya görüşüne göre yetiştirilmesini, yani çağdaşlaştırılmasını istemiştir. Bu uğurda çaba harcamış BİR DEVLET ADAMIDIR.

Atatürk, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de göğsünü düşman mermisine siper etmiştir. Doğu Anadolu’da Mehmetçik ile omuz omuza süngü sallamış, Yunan’ı Ege’de denize dökmüş ÜNLÜ BİR ASKER; BÜYÜK BİR KOMUTANDIR.

Atatürk, ipi kopmuş tespih taneleri gibi dağılan Türk insanını, Samsun’dan, Erzurum’dan, Sivas’tan, Antep’ten, Şanlı Urfa’dan kısacası yurdun dört bir yanından birer birer topladı. Ankara’da bir bayrak, bir devlet çatısı altında birleştirerek Anadolu insanının birliğini ve bütünlüğünü sağlamış BİR ÖNDERDİR.

Atatürk, toplumun gelenek ve kültürü ile yoğrulan bu ülkeyi kısa zamanda toparlamış ve yeni bir devlet ortaya çıkarmış BİR YÖNETİCİDİR: Batılıların bir zaman “hasta adam” dedikleri bir toplumun içinden güçlü, çağdaş, ilerici bir devlet kurup çıkarmak ancak dehalara özgü bir iştir. Bu nedenlerle ATATÜRK BİR DAHİDİR.

Atatürk, Milli Egemenliği, kayıtsız şartsız milletin eline vermiş, mazlum milletlere öncülük yapmış TEK ADAMDIR. Bu yüzden onu iyi anlamak, iyi tanımak ve gelecek nesillere doğru kavratmak zorundayız. Çünkü, bugün insanca ve özgürce yaşayabiliyorsak, Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılâpları sayesindedir.

Atatürk, yaptıklarıyla, konuşmalarıyla, davranışlarıyla örnek olmuştur.  Cumhuriyete, demokrasiye bağlılığı; akıl ve bilim yolunda ilerlememizi, çağdaş olmayı, yenilikleri benimsememizi, çok çalışıp halktan yana olmamızı, devleti ve milleti güçlü kılmamızı istemiştir. Bu sebepledir ki; ATATÜRK YENİLİKTİR, ATATÜRK IŞIKTIR, ATATÜRK YÜKSELİŞTİR.

Varlığımızı ve bağımsızlığımızı korumak için ileriye, yeniliğe, bilim ve teknolojiye yönelmek, akılcı olmak; kısaca, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolundan gitmek gerekir.  Bu nedenle Atatürk’ü iyi tanıyalım, doğru anlayalım, doğru anlatalım. Bu hepimiz için milli bir görevdir.

Bu düşüncelerle Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma  Törenine Ait Fotograflar:

 

10-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.11.2023 - Güncelleme: 10.11.2023 13:59 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 12  kişi beğendi